31 Mayıs 2014 Cumartesi

AF ? NEFRET ?

                     

 

Diyelim ki kötü davrandı dünya bugün size.. Kötü topu tuttunuz içinize soktunuz. Korudunuz kendinizi sözüm ona bundan sonraki kötülüklerinden  nefret ettiniz hatta içinizde tuttunuz nefretinizi unutmayın diye..

Neden? Bir daha o size kötülük topunu fırlatmasın diye.  O topu içinize soktunuz unutma nefret etmeyin diye zehir yuttunuz farkında mısınız?  Vücudunuza oksijen girişini yasakladınız üstelik hatta yıllar yılı arttı kötülük topu nasıl yuttuğunuzu anlattıkça etraftaki ………. Kötülük dolu toplar size koştu bizi de yut diye öfkelendiniz ve kanser yeltendi farkında mısınız? Size kötü davranan gitti, kötü günler geçti ama siz unutmadınız yaranızı okşadınız hatta çıkamadınız o kötüleyen hipnozdan o kötü topunuzu yaşattınız nefretinizi de bir daha kötülük yapmasınlar size diye en büyük kötülüğü yaptınız kendinize. 

Neysen onu çekersin affetmediğiniz zaman negatifi üretmeye başlarsınız. Dünyanın öbür ucuna atsan uzaya çıksan sırtında gelir nefretlerin çuvalı..

Şimdi bunu fark et! Bir nefes al ve indir artık sırtındaki çuvalı. Bir sus! Geçmişin gölgesinden çık bugünün dünün, iki saat öncenin çöpleriyle kirletme derin bir nefes al sabahları kapı pencereyi açıp evi havalandırır gibi havalandır ruhunu. Zihnini sustur ve derin sessizliğe göm ruhunu. Kim bilir belki içindeki kuş seslerini duyarsın ruhun seninle barışırsa..

Kime küstün yıllarca? Kime nefretle öfkeyle bakıyorsun? Kimi affedemiyorsun? Bir liste yap. Kapat gözlerini ve otur önce ilk kişiyi zihninin sessizliğine çağır bakalım sahneye ve söyle:

** Seni affediyorum.

** Kendimi bu kızgınlığı içimde tuttuğum için affediyorum.

Bu ses gerçekten içinizde anlam katıncaya de tekrar edin defalarca yüksek sesle kendi kalbinize bakın bu insanı düşününce kalbinizin ışığına renk görünüyor ve beyaza dönmeye dek öfke kırmızıları, kararmışlığın kahveleri bembeyaz bir ışık sizin kalbinizden sahnenize varıncaya dek söyleyin.

**Seni affediyorum.

**Kendimi affediyorum.

**Kendimi özgürleştiriyorum senden.  Daha yüksek daha yüksek sesle kalbinizin ışığı beyaza dönüşünceye dek ..

Affedememe ve nefret duyguları içinizde hastalığa dönüşmesin. Kendinizi özgürleştirin!

                                                                                                              31.05.2014  Esra DEREOBALI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder